A World Culture Festival Delhiben

A World Culture Festival Indiában, Új-Delhiben került megrendezésre 2016 márciusában.
37 000 táncos és énekes érkezett a világ minden tájáról, hogy fellépjenek a 7 hektár méretű színpadon a több, mint 3,75 millió néző előtt.


A legtöbb előadás során egyszerre több ezer táncos összehangolt koreográfiájával mutatta be a kultúrájuk sokszínűségét.
A színpadon a különböző népek tradícionális táncain át mai modern táncokig sok színes előadást láthattunk. Lenyűgöző és csodálatos élmény volt fotósként ekkora eseményen részt venni, ennyi sokféle emberrel találkozni.

A fesztiválra a hazai Élet Művészete (Art of Living) jóga alapítvány és a Matyó néptáncegyüttes hivatalos fotósaként érkeztem.
A lehetőséget ezúton is szeretném megköszönni az The Art of Livingnek!
A World Culture Festivalt az The Art of Living jóga és humanitárius alapítvány fennállásának 35. évfordulójára szervezték meg.
Az Élet Művészete szervezet célja a Kulturális Világfesztivállal, az emberiség sokszínűségének, összetartozásának, egységének erősítése és ünneplése volt.
Az eseményre nagy számú politikai, és vallási vezető is ellátogatott, támogatásukkal erősítve ezzel a nemzetek közti összetartozást. Magyarországot a Matyó Népművészeti Egyesület 50 fős néptáncos csoportja képviselte.
A fellépést az Az Élet Művészete Magyarországi Közhasznú Alapítvány finanszírozta, amelyet az elnyert támogatások tettek lehetővé.
A kirobbanó siker a többi fellépő műsorától jelentősen eltérő, ifj. Zsuráfszki Zoltán által készített változatos, dinamikus koreográfiának és a jól felkészült csapatnak volt köszönhető.